Winnaars Zilte Bokaal FoodLab Zeeland ‘Cooking Battles’

zeeland-272x187

Na een spannende strijd ging de Zilte bokaal naar Amsterdam
De spanning was vanaf de start van de wedstrijd direct om te snijden. Er werd keihard gestreden door de MBO studenten. Zij kregen de kans om een viergangenmenu te bereiden voor de vakjuryleden. Het viergangenmenu bestond onder andere uit: Mesheften, Noordzee krab en kweek tarbot, tam konijn, peer en chocolade met een toevoeging van VOC kruiden. Na een spannende strijd van vijf uur moest de jury in beraad om een winnaar te kiezen. Na stevig overleg werden Mike Klaassen, Ben Klunder, Ayleen Hermes en Michelle Kersten uiteindelijk benoemd tot beste overall team keuken en bediening van het jaar. Zij hebben uit handen van Armijn van Nierop (jury voorzitter) de Zilte bokaal ontvangen. 

De wedstrijd voor de MBO vakwedstrijden werd georganiseerd door Food Lab Zeeland. Food Lab Zeeland is een organisatienetwerk met aan de ene kant bedrijven en organisaties en aan de andere kant het horeca-onderwijs in Zeeland; de vier vmbo scholen (De Rede in Terneuzen, Nehalennia in Middelburg, Pontes Goese Lyceum, Pontes Pieter Zeeman in Zierikzee) en Scalda College voor Hotelmanagement en Gastronomie (mbo). Food Lab Zeeland richt zich op een betere afstemming van het Zeeuwse horeca-onderwijs op de behoefte van het Zeeuwse bedrijfsleven om knelpunten in de arbeidsmarkt op te lossen. Food Lab Zeeland wil Zeeland als culinair mekka op de kaart van Nederland en Vlaanderen zetten.