Niveau 4

GESPECIALISEERD KOK NIVEAU 4 ‘ZEELAND’

13241126_1288049944556873_8218208659300210700_n

Na je opleiding ben je in staat bijzondere, creatieve en luxe gerechten te bereiden, met als basis ingrediënten alles van de prachtige Zilte Zeeuwse producten. Lekker van dichtbij.
Je coördineert, stuurt en stimuleert de werkprocessen binnen jouw partie(s) aan.
Je bent de steun en toeverlaat voor je medewerkers en je bewaakt de kwaliteit van de bereide producten. Je bent direct verantwoordelijk naar je leidinggevende.

Na je opleiding

Met zo’n unieke opleiding kun je als gespecialiseerd kok werken in gerenommeerde horecabedrijven.

De stage

In deze BBL-opleiding werk je minimaal 24 uur als gespecialiseerd kok in een restaurant.

De opleiding

Zeeland heeft een overvloed te bieden aan producten. Dat is waar deze opleiding om draait. Scalda start in 2015 met een voor Nederland unieke opleiding. Koks die zijn gespecialiseerd in de Zeeuwse keuken. Zeeuwse producten, zilte zaligheden, regionale producten.
Elke maandag ben je op school of op de locatie van leveranciers, producenten en horecaondernemers. Je krijgt les van Zeeuwse sterrenchefs en van deskundigen op het gebied van duurzaamheid, smaakontwikkeling, voedsel ontwerp. Je leert alle innovatieve snufjes van het vak kennen. Hoogwaardige vakkennis- en vaardigheden van de Zeeuwse keuken worden met je gedeeld. Je krijgt excursies en je komt in aanraking met veel vakgebieden. Je doet een enorme schat aan ervaring op in de keukens van de restaurants die met deze opleiding mee doen. Je leert je creativiteit in te zetten, waardoor je kunt meewerken aan het ontwikkelen van nieuwe recepten en dus aan het succes van het bedrijf waar je werkt.
Wij vragen veel, maar je krijgt er een unieke topopleiding voor terug. Je wordt een super kok, met een goede kans op werk in Zeeland en daar buiten.

Je krijgt natuurlijk ook de algemene Mbo4 opleiding zoals Nederlands, rekenen, Engels en burgerschap.

Het beroep LEIDINGGEVENDE KEUKEN

Als leidinggevende heb je naast uitvoerende werkzaamheden ook leidinggevende taken. Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering van alle werkzaamheden in een keuken. Dit houdt in dat je diverse plannen maakt en de uitvoering ervan bewaakt. Ook stel je begrotingen op en bewaak je de toegekende budgetten op je werkplek. In de keuken coördineer en organiseer jij de werkzaamheden. Je verdeelt taken onder medewerkers en bewaakt de voortgang en voorschriften. Daarnaast zorg je voor de inkoop van producten en goederen. Uiteraard werk je als leidinggevende mee in de uitvoering van dagelijkse werkzaamheden. Je werkt daarbij nauw samen met andere collega’s.

De stage

In deze BBL-opleiding werk je minimaal 24 uur als leidinggevende keuken in een restaurant.

Talent for Gastronomy

Een aantal sterrenrestaurants in Zeeland en Vlaanderen hebben een ‘bedrijfsopleiding’ die ze Talent for Gastronomy hebben genoemd. Mensen met een niveau 4 gespecialiseerd kok diploma kunnen in aanmerking komen voor het anderhalf jaar durende traject, waarbij je twee keer negen maanden in een sterrenrestaurant werkt en je opleiding krijgt.
Een unieke opleiding voor mensen met ambitie voor het werken in een sterrenrestaurant en maar voor weinigen weggelegd! Wil je deze uitdaging aangaan? Meld je dan eerst aan voor de niveau 4 opleiding tot Gespecialiseerd kok.

De opleiding

In deze 3-jarige opleiding leer je zelfstandig koken, menucalculaties maken, commerciële vaardigheden (verkooptechnieken) en leidinggeven.

Je krijgt natuurlijk ook de algemene Mbo4 opleiding zoals Nederlands, rekenen, Engels en burgerschap.

Na je opleiding

Met dit diploma kun je gaan werken als leidinggevende in een gerenommeerd horecabedrijf. Je kunt je verder gaan richten op je carrière of je kunt een opleiding gaan volgen op het hbo. Vanaf schooljaar 2014-2015 is er echter alleen direct sprake van een toelatingsrecht tot hbo wanneer de huidige opleiding en de toekomstige opleiding qua inhoud op elkaar aansluiten. Kijk op de website van de opleiding van jouw keuze of je in dat geval toelaatbaar bent.