Niveau 3

Het beroep ZELFSTANDIG WERKEND GASTHEER/GASTVROUW

Als zelfstandig gastheer- of vrouw heb je een leidinggevende functie. Jij bent het ‘gezicht’ van de zaak. De kok ziet men niet, maar jij bent degene die al het moois dat hij/zij gekookt heeft aan de gasten uitserveert. Je leert wat een heerlijke gerechten er uit de Zeeuwse keukens komen. Als leidinggevende heb je naast uitvoerende werkzaamheden ook leidinggevende taken. Je werkt daarbij nauw samen met andere collega’s.

Stage

De opleiding via de beroepsbegeleidende leerweg (BBL), is een deeltijdopleiding van één dag in de week. Je moet minimaal 24 uur in dienstverband werkzaam zijn bij een erkend leerbedrijf.

De opleiding

Wij werken in een klein team, waar alle docenten en studenten elkaar kennen. Je zult je snel thuisvoelen op onze school, waar wij de praktijk in huis hebben gehaald.
Tijdens de opleiding krijg je practicum, theorie en praktijk op school. Je gaat ook een aantal dagen per week werken in een horecabedrijf. Daarnaast krijg je les in rekenen en talen. De nadruk ligt niet zozeer op de theorie, maar meer op de praktijk.
In deze 3-jarige opleiding (2 jaar als je doorstroomt vanuit niveau 2) leer je zelfstandig werken, commerciële vaardigheden (verkooptechnieken) en leidinggeven. Daarnaast werk je aan je talen. Die zijn natuurlijk nodig om buitenlandse gasten te woord te staan.

Ieder jaar komen de accenten op een ander vlak te liggen, je begint met de basis en later bekwaam je je in het leidinggeven en management.

Na je opleiding

Het is mogelijk om hotelmanagement op niveau 4 te gaan studeren na deze opleiding. Je kunt je ook verder bekwamen door allerlei vakgerichte cursussen te volgen.

Het beroep ZELFSTANDIG WERKEND KOK

Als Zelfstandig Werkend Kok voer je naast de werkzaamheden van een kok een aantal ondersteunende werkzaamheden uit. Zoals het meehelpen bij de ontwikkeling en uitvoering van de menukaart en het constant verbeteren van de kwaliteit van het werk. Daarnaast help je nieuwe en/of lerende medewerkers bij het uitvoeren van hun werkzaamheden.
Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering van alle werkzaamheden in de keuken. Dit houdt in dat je diverse plannen maakt en de uitvoering ervan bewaakt. Ook stel je begrotingen op en bewaak je de toegekende budgetten op je werkplek. In de keuken coördineer en organiseer jij de werkzaamheden. Je verdeelt taken onder medewerkers en bewaakt de voortgang en voorschriften. Daarnaast zorg je voor de inkoop van producten en goederen.

Stage

De opleiding via de beroepsbegeleidende leerweg (BBL), is een deeltijdopleiding van één dag in de week. Je moet minimaal 24 uur in dienstverband werkzaam zijn bij een erkend leerbedrijf.

De opleiding

Wij werken in een klein team, waar alle docenten en studenten elkaar kennen. Je zult je snel thuisvoelen op onze school, waar wij de praktijk in huis hebben gehaald.
Tijdens de opleiding krijg je practicum, theorie en praktijk op school. Je gaat ook een aantal dagen per week werken in een horecabedrijf. Daarnaast krijg je les in rekenen en talen. De nadruk ligt niet zozeer op de theorie, maar meer op de praktijk.
In deze 3-jarige opleiding (2 jaar als je doorstroomt vanuit niveau 2) leer je zelfstandig werken, commerciële vaardigheden en leidinggeven.

Ieder jaar komen de accenten op een ander vlak te liggen, je begint met de basis en later bekwaam je je in het leidinggeven en management.

Na je opleiding

Het is mogelijk om gespecialiseerd kok of leidinggevende keuken op niveau 4 te gaan studeren na deze opleiding.