FoodLab Zeeland Partners

FoodLab Zeeland

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. In in risus eget lectus suscipit malesuada. Maecenas ut urna mollis, aliquam eros at, laoreet metus.

Partners

FoodLab Zeeland is een organisatienetwerk met aan de ene kant horeca-ondernemers, producenten en leveranciers van het Zeeuwse regionale product, overkoepelende organisaties en kenniscentra en aan de andere kant het VMBO en MBO horeca-onderwijs in Zeeland; partners die allemaal dezelfde doelen nastreven. FoodLab Zeeland richt zich op een betere afstemming van het Zeeuwse horeca-onderwijs op de behoefte van het Zeeuwse bedrijfsleven om knelpunten in de arbeidsmarkt op te lossen en profileert het unieke van de regio Zeeland op culinair gebied.

Bidfood

 

bidfood-color-logo-transparent

Bidfood Burgh-Haamstede is thuis in de horeca. Jarenlange ervaring maakt dat wij u en uw bedrijfsvoering helemaal begrijpen. Wij bieden u het allerbeste op gebied van producten, logistiek en service.

Contactpersoon: J.B. Kloosterman

Klik hier voor de website

Bij Kees

Bij Kees

Bij Kees is een smaakvol en eigentijds restaurant in het gezellige centrum van Zierikzee. In een ongedwongen sfeer zorgt chef-kok Kees Visser ervoor dat het de gasten aan niets ontbreekt.

Contactpersoon: Kees Visser

Klik hier voor de website

Bistrobar VleeschVentje

IMG_3991

In onze knusse bistro kunt u genieten van ons speciaal voor u geselecteerd vlees. Hierbij moet u niet alleen denken aan de standaard biefstukken en tournedos maar ook vooral de vergeten vleessoorten. Ook charcuterie krijgt bij ons ruime aandacht net als uiteraard de mooie regionale ingrediënten.

Contactpersoon: Jean-Pierre Hack
klik hier voor de website

Blueworst mee juun

Ludokopie

In November 2010 is mijn eerste boek uitgebracht ‘Bloewoste mee juun’
Hierin worden herinneringen van prille jeugd tot heden, mijn liefde voor eten en drinken, zakelijke successen, missers, wijnreizen, recepten en nog veel meer beschreven.

Contactpersoon: Ludo Haers

Klik hier voor de website

Boerderijwinkel Bioduin

ad5d7ef647ba552d094d6ece34e17426-jpgresolution0x100islogo1quality95

Bioduin Boerderijwinkel teelt biologisch groente en fruit. Uiteraard teelt Bioduin zoveel mogelijk producten zelf, zodat we niet volledig afhankelijk zijn van groothandels. Zoals u misschien wel weet heeft ieder seizoen zijn eigen groente en fruit. De geoogste groente en fruit verkoopt Bioduin in de winkel in Koudekerke. Iedere ochtend, vlak voor opening, worden de producten die goed zijn geoogst. Zo kunt u dus altijd verse groenten van het seizoen verwachten bij Bioduin.

Contactpersoon: Adwin Dekker

klik hier voor de wesite

De Gevangentoren

De Gevangenentoren

De Gevangentoren is gelegen aan de Boulevard de Ruyter in Vlissingen waar u kunt genieten van het schitterende uitzicht over de Westerschelde. Schepen varen op een steenworp afstand langs en bij helder weer kunt u zelfs de skyline van Knokke zien. Dit alles terwijl u geniet van een lekker drankje, een heerlijke lunch of romantisch diner.

Contactpersoon: Joram Goedhart

Klik hier voor de website

 

De Rede Terneuzen VMBO

de rede

 

Stedelijke Scholengemeenschap De Rede is een openbare scholengemeenschap voor voortgezet onderwijs in Terneuzen.

Contactpersoon: Ruud Eggermont

Klik hier voor de website

De Zeeuwse Branding

20258174_657674771090254_5571124193474897686_n
Zeeuwen zijn trots. De Zeeuwse Branding is een koffiemerk gebrand voor Zeeland. Van het selecteren en branden tot perfectioneren van ambachtelijk gebrande koffiebonen.
In een mooie omgeving als Zeeland hoort toch een perfecte kop koffie?

Contactpersoon: Rob Clarijs
Adres: Industrieweg 44-1
4301 RS Zierikzee
info@dezeeuwsebranding.nl
Klik hier voor de website
telefoon: 0681950951

Delta Ostrea

delta ostrea

Delta-Ostrea is een onderdeel van de Delta Groep. Delta Mossel vormt het hart van de Delta Groep, met een modern productie centrum in Yerseke. Verder bestaat de groep uit mossel- en oesterkwekerijen in Nederland en Duitsland.

Contactpersoon: Adriaan van der Plasse

Klik hier voor de website

FoodDelta Zeeland

Def-FoodDelta-Zeeland-03-1030x642
Stichting FoodDelta Zeeland is de krachtenbundeling van de Zeeuwse foodsector. Dit sterke netwerk van agro-, aqua-, verwerkende, retail, horeca en logistieke Zeeuwse bedrijven vertegenwoordigt ruim 1,7 miljard Euro productiewaarde, 800 miljoen toegevoegde waarde en meer dan 15% van de werkgelegenheid in de provincie. Door intensieve ketensamenwerking en innovatie versterkt FoodDelta Zeeland deze unieke en voedingsrijke delta, gelegen in zee en land.

Contactpersoon: Karin Witkam
Klik hier voor de website

Gastronomisch-gilde

koksgilde

De grootste WACS erkende vakvereniging voor koks en foodprofessionals van Nederland.

KOKS zijn lid van Gastronomisch-GILDE!

contacpersoon: Hans Everse

Klik hier voor de website

Gastvrijheid op Niveau

 

image

 

 

 

U wilt:
Een gastvrouw pur sang?
Training en begeleiding van uw horecapersoneel?
Coaching van A-Z van uw horecabedrijf?
Uw catering vertrouwd uitbesteden?

Uw gastvrouw: Esther Timmerman

Klik hier voor de website

Gebr. Gijzels

gebr. gijzels

Firma Gebr Gijzels is een uitgesproken familiebedrijf en het onderhoudt dan ook nauwe contacten met klanten en leveranciers in het binnen- en buitenland.

Contactpersoon: Patrick Gijzels

Klik hier voor de website

Glastuinbouw Z-Vl

gtzv-logo

 

Glastuinbouw Zeeuws-Vlaanderen is een nieuw glastuinbouwproject. Het ligt in het gebied ten zuiden van Terneuzen dat direct grenst aan het havengebied en is uniek in de wereld. Restwarmte en CO2 afkomstig van de industrie worden hergebruikt. Daardoor wordt  er in het gebied  duurzaam en milieuvriendelijk geproduceerd.

Contactpersoon: Denny Snel

Klik hier voor de website

Green Leisure

green

Hét bureau voor duurzaam ondernemen in horeca, recreatie en toerisme.
Uw adviseurs: Marco Ouwerkerk en Sander Verschuren

Contactpersoon: Marco Ouwerkerk

Klik hier voor de websitte

Groentehal Jacobse & Leijnse

1471326_558656240883936_1727480982_n

De Groentehal levert aardappelen, groenten en fruit aan horeca, zorginstellingen en cafetaria’s. Naast de gewone producten verwerken wij veel in onze eigen snijkeuken van bouquet groentes, salades, slamixen tot verwerkte aardappelen. Dit ook op receptuur van de klant. Leveringen vinden plaats van maandag t/m zaterdag en bestellingen kunnen dezelfde dag nog worden geleverd. Ook hebben wij twee winkel in Middelburg (Spanjaardstraat 18 & Langeviele 14) waar particulieren dagelijks hun verse groente & fruit, salades, maaltijden en nog veel meer kunnen kopen.

Contactpersoon: Dhr. Jacobse

Klik hier voor de webste

 

 

 

Habraken Vis Bru17

bru 17

Vis/horeca-zaak voor topvis, schaal- en schelpdieren uit de regio.

Contactpersoon: Niels Habraken

Klik hier voor de website

Hardy's Gastronomique

michiel hardy

Docent horeca op Scalda, chef de cuisine, sommelier, gespecialiseerd in wijn- en keuken innovaties . Verzorgen van workshops en cateringen. Horeca ondersteuning als ZZP-er, bij Hardy’s Gastronomique

Contactpersoon: Michiel Hardy

Klik hier voor de website

Hospitality support

image

Hospitality Support is het buro van Zeeland voor horecapersoneel.
Uitzenden – Payroll – Werving en Selectie – Evenementenpersoneel

Contactpersoon: Remco den Ouden

klik hier voor de website

 

Hotel & Brasserie Katoen

katoen

Een eigentijds en sfeervol concept, een combinatie van hotel en brasserie in het historische centrum van Goes.
Waar ieder verblijf, zakelijk of prive voelt als welkom en thuis. Het gebouw kent unieke stijlen waarin oud en nieuw elkaar naadloos ontmoeten.

Contactpersoon: Jan van Liere

Klik hier voor de website

Hygienecode-Online

324_24foodlab en HCO

Hygiënecode-Online
Prinsenstraat 25
4881VA, ZUNDERT
klik hier voor de website
info@hygienecodeonline.nl

Inter Scaldes

image

Jannis Brevet verdiende zijn sporen in gerenommeerde restaurants in binnen- en buitenland. Diverse malen bekroonde hij keukens met de felbegeerde Michelin- sterren. Kenmerkend voor de kaart, zijn de invloeden van de Zeeuwse wateren. Oosterschelde (seizoen)kreeft, oesters, mosseltjes en zeebaars staan in goede balans met wat het land te bieden heeft, zoals het Zeeuws zuiglam, de befaamde groentes zeekraal en lamsoren en uiteraard kazen en fruit uit de Bevelandse polder.

Contactpersoon: Claudia S. Brevet

Klik hier voor de website

Jinx Hospitality

avatar_jinx

Deze gepassioneerde food & wijn liefhebber promoot en adviseert het culinaire van Zeeland!
Tevens verzorgen wij alle social media voor o.a FoodLab Zeeland, Zilte Academie Zeeland, en diverse restaurants! 
Ook verzorgen wij rondleidingen, excursies en meerdaagse trips door culinair Zeeland o.a voor horeca-opleidingen 

Contactpersoon: Allard Tuitel
Adres: Casembrootstraat 21
4311 AB Bruinisse
telefoon: 0111-785129 l 0642-913851
info@jinx-hospitality.nl
Klik hier voor de website

Kaapduin

dsc02094

Vier uw feest bij Kaapduin. Een Bruiloft, Familiefeest, Bedrijfsfeest, Vergadering
of Diner, door de unieke ligging op het strand en aan zee is Kaapduin voor elk
evenement de geschikte locatie.

Contactpersoon: Ronald Stroo

klik hier voor de website

Katseveer

image
Letterlijk: het gastvrij zijn, gulheid in het onthalen van gasten, hartelijkheid en warmte. Dat is hetgeen waar wij naar streven in ons restaurant. Passie voor het vak heb je nodig om dit vol te houden. Elke dag een topprestatie willen neerzetten. Elke gast die tevreden, verrast, blij, dankbaar en voldaan de zaak verlaat geeft ons zo’n fijn en blij gevoel.

Contactpersoon: Rutger van der Weel

Klik hier voor de website

Klovenierdoelen

kloveniersdoelen

De Kloveniersdoelen is een prachtig gebouw uit 1607 met een grand-cafe, cinema, zalen en een tuinterras. Een prima plek voor heerlijke koffie met taart, een gezonde lunch en een verrassend diner. Cinema Middelburg draait dagelijks de betere artistieke films. De Tuinkamer is geschikt voor vergaderingen, feesten, recepties, diners en (boek)presentaties. In de tuin is een groot terras en veel ruimte voor kinderen om te spelen!

Contactpersoon: Roland van Bezooijen

Klik hier voor de website

 

Kok met Passie

kok met passie

Koken is ambacht! Koken is Passie! Bij koken draait het om smaak. Hetwerken met de mooiste ingrediënten die de natuur te bieden heeft, maakt koken bijzonder.

Klik hier voor de website

Kreko groep

kreko

De VHC Kreko Groep,welke inmiddels 50 jaar bestaat is een groothandel voor horeca en grootverbruikers

Contactpersoon: John van Houdt

Klik hier voor de website

Kromme Watergang

kromme watergang

Onze keuken is gebaseerd op de zilte en aardse smaken die we vinden hier rondom ‘De Kromme Watergang’.

Contactpersoon: Edwin Vinke

Klik hier voor de website

Le Petit Pecheur

header-logo

‘Viviers Le Petit Pêcheur’ is een innovator van wereldformaat op het gebied van conditioneren, opvetten, verpakken en vermarkten van schaal- en schelpdieren. Wij streven ernaar om vanuit onze unieke locatie en faciliteit een constante kwaliteit, variëteit en beschikbaarheid van zeeverse producten uit alle windstreken te garanderen.

Contactpersoon: Ida Sinke

Klik hier voor de website

LMG

lmglogo-website2

LMG is een fullservice reclamebureua in Goes.

Contactpersoon: Perry Kentin

Klik hier voor de website

Maatschap Bout-van Dijke

maatschap bout

Zeeuwse visser op harder! (bottarga)
Contactpersoon: Miranda Bout

Klik hier voor de website

Marcin Culi Advies

27501078_322233588286131_909873076273322542_o

Culinair advies voor horeca en voedingsproducenten, workshops, kookdemo’s, kooklessen, personeelstrainingen, traiteur aan huis. Begeleidingstrajecten voor horeca, brainstorm en creatieve sessies. Klik hier voor de website

Mocca d'Or

 

mocca

Contactpersoon: Jeroen Joosen

Klik hier voor de website

Nehalennia Middelburg VMBO

IMG_1627

Nehalennia Middelburg VMBO

Contactpersoon: Wouter van Bennekom

Klik hier voor de website

O & O Oriental Cuisine

oeno

Contactpersoon: Marcel Leitz

Klik hier voor de website

Oud Reuchling & Boelen

oud reuchling

Sinds 1733 importeur van kwaliteitswijnen en dé partner in wijnbusiness voor horeca en vakhandel.

Contactpersoon: Marcel Glas

Klik hier voor de website

Plat de Zelande

plat de zelande

We voorzien uw gasten van prachtige gerechten, met een bijpassend drankje. Ook de bediening en de aankleding van uw evenement kunt u bij ons afnemen. Kortom: wij zorgen dat uw gasten het naar de zin hebben.

contactpersoon: Sjaak Jobse

Klik hier voor de website

Pontes Goes VMBO

pontes goes

Contactpersoon: Lyda Vos

Klik hier voor de website

Pontes Zierikzee VMBO

pontes zierikzee

Contactpersoon: Esther Gelens

Klik hier voor de website

Prins en Dingemanse

Prins-en-Dingemanse315

Contactpersoon: Martijn van der Sluijs

klik hier voor de website

Pure C

pure c

“Sexy eten in Ibiza Stijl” by Sergio Herman

Contactpersoon: Syrco Bakker

Klik hier voor de website

Restaurant Ecluse

ecluse

Restaurant Ecluse word een trendy restaurant waar je terecht kan voor een heerlijk drankje tot een uitgebreid luxe diner.

Contactpersoon: Rinaldo Traas

Klik hier voor de website

Restaurant Moy Fa

moy-fa-logo-header-24-02

Moy Fa (lentebloesem) staat al meer dan 30 jaar symbool voor het karakter van het sfeervolle restaurant in Axel (Zeeuwsch-Vlaanderen).

Kerkdreef 10
Axel, Zeeland
 0115 562 495
contactpersoon: Mary Liu
Restaurant Scherp

scherp

 

“We zijn bevoorrecht dat we in Zeeland zoveel mooie streekproducten hebben, met veel liefde en passie voor het vak! verwerken we deze in onze smaakvolle gerechten.”  Chefkok – Mart Scherp

Contactpersoon: Mart Scherp

Klik hier voor de website

Ruig

ruig-corporate-met-tekst-klein-voor-de-website1

Ruig Wild en Gevogelte is al bijna 130 jaar de specialist op het gebied van kip, kalkoen, wild en gevogelte. Het familiebedrijf biedt een zeer compleet assortiment en kan bogen op een schat aan kennis en ervaring.

Contactpersoon: Erwin Kool

Klik hier voor de website

 

Sabores

sabores

Importeur en distributeur van extra virgen olijfolie, spaanse wijnen en delicatessen.

Contactpersoon: Nelleke van Stee

Klik hier voor de website

 

Sec Catering

sec

SEC Catering is geboren uit een intense samenwerking tussen Café-restaurant SOIF en Culi Consult Kookstudio. Twee dynamische bedrijven die beide gevestigd zijn in de Vlissingse binnenstad.

Contactpersoon: R. Willems

Klik hier voor de website

Slagerij Verburg

d26e11_53d258b310c4acdafd666057ff1c753d
Contactpersoon: Cor en Corine Verburg
Klik hier voor de website

Sligro

logo-sfg_ned_bv

Contactpersoon: Ad van de Pol

klik hier voor de website

Soif

soif

Soif is een trendy maar toch huiselijk café/restaurant in het centrum van Vlissingen. Je kunt bij ons terecht voor een fantastisch verzorgde lunch of diner, een gezellige borrel of een middagje high tea’en!

Contactpersoon: Martijn van de Woestyne

Klik hier voor de website

Spelt Bakkers

19702466_1339437599458196_8083075625256269850_n

Speltbakkers Bruinisse B.V is een Bake Off producent die het oude ambacht combineert met de techniek van nu. Natuurdesem, E-nummervrij en gebruik van gefilterd zeewater uit de Oosterschelde zijn enkele kernpunten in ons bedrijf.

Contactpersoon: Marcel Spelt

Adres: Nijverheidstraat 24
4311 RT Bruinisse
info@speltbakkers.nl
Klik hier voor de website
0111-481207

Stichting Beroepsonderwijs en Bedrijfsleven

 

images

Stichting beroepsonderwijs en bedrijfsleven, hét kenniscentrum voor horeca, bakkerij, reizen, recreatie en facilitaire dienstverlening

Contactpersoon: John van Beveren

Klik hier voor de website

't Broadmisje

IMG_3990

Wij onderscheiden ons door uitsluitend daar waar mogelijk te werken met regionale producten of producten met een verhaal. Gelet op het welzijn van mens, dier en milieu. Naast de broodjes en andere lekkere ambachtelijke versnaperingen kunt u bij ons ook delicatessenkadoos samenstellen met onze producten uit de regio of met een verhaal.

Contactpersoon: Marije Temmerman
klik hier voor de wesite

't Hof Welgelegen

hof welgelegen

Onze missie is het produceren van lekkere mooie kwaliteitsgroenten, een zo breed mogelijk assortiment en alles voor 100% eigen verkoop met eromheen een zo compleet mogelijke belevingswereld.

Contactpersoon: Ard van der Kreeke

Klik hier voor de website

van Engelenburg Catering en Promotie

 

logo

Van Engelenburg Catering – Dagreizen en Promotie,
is een jong en energiek bedrijf met jarenlange ervaring in de vrijetijdssector. Als familiebedrijf hebben gezamenlijk meer dan 40 jaar ervaring in horeca, toerisme, recreatie en promotie. Met Yerseke als thuisbasis gaat er een wereld voor u open. Niet voor niets word Yerseke “parel aan de Oosterschelde” genoemd. Bij Van Engelenburg staat de gast centraal! Hierbij zijn flexibiliteit, betrouwbaarheid en persoonlijke aandacht onze belangrijkste speerpunten.

Contactpersoon: David van Engelenburg

Klik hier voor de website

Vereniging Zeeuwse Koks

zkv

Zeeuwse Koks vereniging heeft ten doel…“Het bevorderen van de kookkunst van haar leden door het uitwisselen van kennis en ervaring. Zij trachten dit doel te bereiken door het te organiseren van workshops alsmede het houden van excursies naar bedrijven, welke met het restaurant/instellingswezen verband houden.”

Contactpersoon: Rouven Bohg

Klik hier voor de website

 

Vishandel van As

van As vishandel

Vishandel Van As Zeeland B.V. omvat een netwerk van professionele ambachtelijke bedrijven. Met een uitgebreid assortiment vis, visproducten, schaal en schelpdieren richten wij ons op de horeca, grootverbruik, instellingen en detailhandel.

Contactpersoon: A.J. Schot

Klik hier voor de website

 

Vlasbloemeken

vlasbloemenken

Eric en Bianca van Bochove zijn sinds eind 2005 de trotse eigenaren van dit in het Zeeuwse-Vlaamse grensdorp Koewacht gelegen restaurant.
Sinds 2008 lid van de Jeunes Restaurateur en in 2011 bekroond met 1 ster in de Michelingids.

Contactpersoon: Eric van Bochove

Klik hier voor de website

Vleescombinatie Zuid-West

andere banner 1

Groothandel in vers vlees, gevogelte, wild, vleeswaren, kaas, verse en diepvries vis & regionaal brood voor de horeca en instellingen en cateraars.

Contactpersoon: Dhr. van Riele

Klik hier voor de website

Westduin

westduin

Golden Tulip Strandhotel Westduin ligt direct achter de laagste duinovergang van Walcheren, slechts 50 meter van zee en strand. Een ideale locatie voor een strandvakantie, weekendje weg, zakelijke bijeenkomst of evenement.

Contactpersoon:

Klik hier voor de website

Wijnbazen

wijnbazen

Op Nieuwendijk in Vlissingen: Wijnhandel, Private Dining, Proeverijen, Talking Dinners, Thema-avonden, HighWine, Proeflokaal, Vergaderlocatie en Eigen wijnproductie

Contactpersoon: Willem Hamer

Klik hier voor de website

Wijnhoeve De Kleine Schorre
Wijngaard de Kleine Schorre in Dreischor

Wijngaard de Kleine Schorre in Dreischor

Wijnhoeve ‘de kleine schorre’ produceert Zeeuwse kwaliteitswijnen. Rond de wijnhoeve op het prachtige eiland Schouwen-Duiveland is 10ha wijngaard te vinden

Contactpersoon: Johan van de Velde

Klik hier voor de website

Zilte Academie Zeeland

ZAZ

De Zilte Academie Zeeland (ZAZ) is een onderwijs- en expertisecentrum voor het internationale koken met Zeeuwse producten.

Contactpersoon: Marianne Ketting

Klik hier voor de website

Zilte-E Ziltzaam Lekker

 

15056392_1003109276467480_7500535426757012881_n

Gezond en lekker eten aanbieden in de retail en foodservice.

Contactpersoon: Hans Everse

Klik hier voor de website